Nyergestető üzenete

Kedves Kollégák, Szülők, Gyerekek!

Elkészült a Nyergestető 1849 című dokumentumfilmünk.

A Művelt Emberfőkért Alapítványunk talán legnagyobb vállalkozása volt ez a mű az alapítvány létrejötte óta. Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által 1.809.000 Ft-tal támogatott projekt kivitelezése sok ember összefogásának és önzetlen segítségnyújtásának  köszönhető.

Az alapítvány kuratóriuma fontosnak tartotta, hogy  egy  olyan hiánypótló kiadvány készüljön, mely gyermekeinket az egyetemes és emberi értékekre, a történelem helyes szemléletére neveli. A mai globalizálódó világban igenis szükség van olyan alkotásokra, amelyek arra a szűkebb közösségre irányítják tanulóink figyelmét, amelynek maguk is tagjai. Gyermekeinknek meg kell tanulniuk szülőföldjük történelmi örökségét és annak gondozását, mert ezzel szolgálják nemzetüket, ezzel gazdagítják az emberiséget.

A dokumentumfilmhez kapcsolódik még az a hír, hogy alapítványunk együttműködési megállapodást írt alá a Csíkszéki Mátyás Huszáregyesülettel, a Fortis Hungarorum Kulturális Egyesülettel, a Jászkun Magyar Királyi Honvéd Hadikultúra Alapítvánnyal, a későbbi együttműködések reményében.

Szolnok, 2014. március 4.

Rusvai Károly

A teljes film megtekinthető itt: